Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

39 let u hasičů. Koncem dubna splnil poslední rozkaz ředitel územního odboru Trutnov Martin Lelka

S plk. Martinem Lelkou se loučili kolegové z celého trutnovského územního odboru pěkně po „hasičsku“. Poslední rozkaz zněl jasně – neprodleně zřídit družstvo „CUSAR“ o zmenšeném početním stavu, které bude připraveno vykonávat týlové práce v místě mimořádné události s cílem zabezpečit stravu zasahujícím jednotkám.

A ředitel Lelka se role velitele polní kuchyně jako vášnivý kuchař zhostil neprodleně. Úkol nakrmit všechny své kolegy splnil do puntíku.

Toto poslední s nadsázkou „taktické cvičení“ bylo velkým poděkováním všech kolegů a kolegyň za práci, kterou Martin Lelka od dubna 1985 pro Trutnovsko a potažmo celý Královéhradecký kraj odvedl. Ke sboru nastoupil tehdy jako hasič na stanici do Trutnova, o rok později se začal věnovat zjišťování příčin požárů a od roku 1993 se stal na dlouhých 30 let ředitelem územního odboru.

Kolegové budou na Martina vzpomínat jako na výborného šéfa, který je podporoval a dával jim prostor se realizovat. Dokázal všechny řídit s nadhledem a vždy správně vyhodnotil a určil priority. Navíc má skvělý smysl pro humor a nikdy nepokazil žádnou legraci.

Sám byl v mládí aktivní hokejista, sportovní zkušenosti pak předával jako hokejový trenér, a to i krajského výběru hasičů. Martinu Lelkovi přejeme hodně štěstí a pevné zdraví!

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet