Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Orlové-Lutyni nepřežily desítky hospodářských zví­řat

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci ze čtvrtku na pátek 7. 4. 2017 v Orlové-Lutyni (okres Karviná) u požáru přízemní hospodářské budovy, kde majitelé chovali koně, prasata, králíky a slepice. Oba koně se majitelům podařilo zachránit, další zvířata uhynula. Předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo požáru informováno ve čtvrtek 6. 4. 2017 krátce před 22. hodinou. Do orlovské ulice 17. listopadu vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Orlová a Karviná, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Orlová-Poruba a Orlová-město.

Hasiči dostali oheň hospodářského objektu o půdorysu odhadem 15 × 5 metrů s malou sedlovou střechou a dřevěným přístavkem pod kontrolu za půl hodiny, dohašování jim zabralo další půlhodinu. Požár nepřežilo 20 králíků, 20 slepic a 2 prasata. Majitelům se podařilo ještě před příjezdem hasičů odvést do bezpečí dva koně. Nikdo z lidí nebyl zraněn.

Tři jednotky hasičů se mohly vrátit na základnu už po čtvrteční půlnoci, hasiči z Orlové-Poruby kontrolovali požářiště do tří hodin rána.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet