Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Patnáctý ročník Jarního běhu Kunratickým lesem proběhl za slunného dne, před hotelem Globus se sešlo v celkovém součtu 52 závodníků a závodnic

Patnáctý ročník Jarního běhu Kunratickým lesem proběhl za slunného dne po státním svátku ve čtvrtek 2. května 2024.

Před hotelem Globus se sešlo v celkovém součtu 52 závodníků a závodnic. Závod byl rozdělen do 6 kategorií a dvou tratí na 5 km a 10 km. Tento lesní kros vedl opět cestami Kunratického lesa a přinesl spoustu stoupání a klesání a dlouhých rovin pod zelenajícími se stromy. Zkrátka ideální májové podmínky.

K naší velké radosti přijala účast na letošním závodě stále aktivní česká kaskadérka Hanka Dvorská, držitelka ceny Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a všestranná sportovkyně a trenérka. Hanka nám doslova rozzářila den a motivovala nás svou energií, nadhledem a humorem, že když člověk chce, může vlastně dokázat cokoliv si přeje. Byla také největším fanouškem, všechny podporovala, skandovala a vytvořila skvělou přátelskou a závodní atmosféru.

Zahájení akce se ujal předseda Sportovního klubu pražských hasičů Jiří Musil a přivítal hasiče a hasičky z různých koutů republiky. Přijeli kolegové a kolegyně ze 7 krajů (HZS hl. m. Prahy, HZS Středočeského kraje, HZS Jihočeského kraje, HZS Ústeckého kraje, HZS Libereckého kraje, HZS Olomouckého kraje a HZS Moravskoslezského kraje), 3 dobrovolných jednotek (SDH Satalice, SDH Říčany, SDH Těpeře) a také kolegové z HZS Správy železnic. Rovněž jsme byli poctěni, že pozvání na závod přijal také pan ředitel HZS hl. m. Prahy brig. gen. Ing. Luděk Prudil, ředitel kanceláře ředitele HZS hl. m. Prahy plk. Ing. David Kovařík a náměstek ředitele pro prevenci a CNP plk. Ing. Jiří Hošek, který se zároveň vydal na trať jako závodník. Velmi si vážíme přízně, kterou nám celé vedení HZS hl. m. Prahy dlouhodobě projevuje.

Závod odstartoval v 11 hodin první skupinou běžců na 10,2 kilometrů a v 11:10 druhou skupinou běžců na 5,2 km. A již brzy jsme je opět mohli přivítat v cíli, neboť absolutní vítěz běhu na 5,2 km Kuba Harrer prolétl cílem v čase 21:21 a absolutní vítěz běhu na 10,2 km Josef Novák doslova prosprintoval cílem v čase 36:36.

Níže první tři místa v jednotlivých kategorií: Kategorie Muži do 39 let (trať 5,2 km)

  1. Jakub Harrer z HZS hl. m. Prahy (čas 21:21)
  2. Petr Nedvěd z HZS Jihočeského kraje, krajské ředitelství (čas 21:43)
  3. Jaroslav Joza z HZS Jihočeského kraje, krajské ředitelství (čas 22:43)

Kategorie Muži 40+ (trať 5,2 km)

  1. Ladislav Vobejda z HZS hl. m. Prahy (čas 24:03)
  2. Josef Kotyk z HZS Libereckého kraje, ÚO Jablonec nad Nisou (čas 24:19)
  3. Jan Chudík z HZS Moravskoslezského kraje (čas 25:01)

Kategorie Muži do 39 let (trať 10,2 km)

  1. Josef Novák z HZS Správy železnic, s.r.o. (čas 36:36)
  2. Josef Havlíček z HZS Jihočeského kraje (čas 37:14)
  3. Filip Haslián z HZS Moravskoslezského kraje (čas 41:39)

Kategorie Muži 40+ (trať 10,2 km)

  1. Jiří Vavruška z HZS Libereckého kraje, ÚO Jablonec nad Nisou (čas 39:47)
  2. Milan Smatana z HZS Olomouckého kraje, ÚO Jeseník (čas 42:46)
  3. Pavel Vejvara z HZS Jihočeského kraje, HS Kaplice (čas 43:01)

Ženy do 39 let (trať 5,2 km)

  1. Michaela Schejbalová z HZS hl. m. Prahy (čas 25:59)
  2. Denisa Molinaro z SDH Říčany (čas 26:26)
  3. Nicole Rauvolfová z HZS hl. m. Prahy (čas 30:27)

Ženy 40+ (trať 5,2 km)

1. Stanislava Rybáčková z HZS Ústeckého kraje, krajské ředitelství (čas 27:42)

Již potřetí jsme rovněž na závodě mohli přivítat kluky, kteří běželi v zásahovém oděvu s nasazeným dýchacím přístrojem. Velké díky patří Pepovi Mandysovi z SDH Praha Satalice (čas 38:37) a Michalovi Fabiánovi z SDH Těpeře (čas 38:37). Jsme vděční, že Vás osobně dál můžeme obdivovat za neskutečné výkony, které neustále zlepšujete a těšíme se na Vaši další účast, ve kterou vřele doufáme.

Ukončení akce, tradičně proběhlo v duchu humorné a přátelské atmosféry. Ceny závodníkům předávala Hanka Dvorská spolu s panem ředitelem HZS hl. m. Prahy brig. gen. Ing. Luďkem Prudilem, ředitelem kanceláře ředitele plk. Ing. Davidem Kovaříkem, předsedou Sportovního klubu pražských hasičů Mgr. Jiřím Musilem a organizátory závodu.

Děkujeme za podporu a poskytnutí cen pro závodníky našim stálým sponzorům Pivovaru Svijany, Městskému sdružení hasičů, České hasičské sportovní federaci a hotelu Globus, a rovněž všem dobrovolníkům z řad Sportovního klubu pražských hasičů, kteří nám rok co rok pomáhají vytvářet podmínky a hladký průběh organizace Jarního běhu Kunratickým lesem.

Všem přejeme pevné zdraví a těšíme se na Vás za rok, že se opět sejdeme na již 16. ročníku jarního běžeckého závodu, nebo na jiných sportovních akcích.

Běhejte s radostí
Veronika Klášterková
Sportovní klub pražských hasičů, z.s.
Sdílet
Přiložené soubory
Startovka 2024 běh.xlsx zobrazit online XLSX 26 kB