Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka vlaků na Nymbursku, 5 milionů škoda

Dva nákladní vlaky se dnes po půlnoci srazily na trati mezi Nymburkem a Kostomlaty nad Labem. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Provoz na trati je nyní přerušen v obou směrech z důvodu odstraňování následků nehody.

Příčinou havárie je pravděpodobně selhání lidského faktoru – strojvedoucího z druhého vlaku. Do zadní části stojící nákladní soupravy narazil druhý nákladní vlak jedoucí na Kolín. V důsledku nehody vykolejila lokomotiva a šest vagónů. Na místě zasahují profesionální drážní hasiči (HZS SŽDC) z Nymburka a hl. m. Prahy včetně vyprošťovacího tanku, pro nějž je to již druhý zásah v tomto týdnu, v pondělí pomáhal likvidovat následky nehody kaminou na R10 u Prahy.

Odstraňování následků bude trvat pravděpodobně do odpoledních hodin, k události se dostavil i Pomocný nehodový vlak. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu Obecné ohrožení. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody na 2 léta až 8 let. Další okolnosti šetří nymburští policisté ve spolupráci s Drážní inspekcí.

Foto : Pavel Tuzar

Sdílet