Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany a hlídkou PČR OO Radnice k úniku plynu ve Zbiroze na ulici Tyršova. Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že při výkopových pracích došlo k překopnutí plynového vedení a dochází k úniku plynu do ovzduší.

Hasiči provedli protipožární opatření v okolí místa úniku a za použití stlačovací svorky provedli v dýchací technice utěsnění trubky a zastavili tak únik média. Následně bylo místo události předáno pracovníkům plynárenské pohotovosti.

Osobní vozidlo havarovalo na silnici č. 327 u odbočky na Převýšov. Vozidlo se mělo při nehodě převrátit přes střechu, naštěstí nebyl nikdo z posádky zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Jednotky zabezpečily místo nehody, na vozidle provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Dobrovolná jednotka následně pomohla s naložením vozidla na odtah.

V Podhradní Lhotě v okresu Kroměříž hoří pergola s uskladněným dřevem. U požáru zasahují jednotky dobrovolných hasičů obcí Podhradní Lhota a Kunovice a jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Bystřice pod Hostýnem. Požár je už lokalizovaný.

Hasiči vynáší dřevo, které prolévají jedním proudem vody. K požáru byl povolán vyšetřovatel hasičů. K zranění osob nedošlo. Příčina požáru je v šetření hasičů. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 5 000 korun.