Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K požáru osobního automobilu na křižovatce ulic Bří Lužů a Pod Valy v Uherském Brodě vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Uherský Brod a dobrovolní hasiči z Vlčnova a Uherského Brodu.

Hasiči po příjezdu zjistili, že se jedná o požár technologického zařízení stroje na protlak kanalizace. Požár byl uhašen před příjezdem hasičů. Jednotky dobrovolných hasičů byly odvolány. Hasiči kontrolují teploty stroje. Na místo jede vyšetřovatel hasičů.

Čtyřem jednotkám byl vyhlášen poplach k výjezdu do Třeboně, části obce Břilice, kde byl ohlášen požár na poli. K požáru, který zasáhnul plochu přibližně 200 × 100 metrů vyjeli profesionální hasiči z třeboňské stanice a dobrovolní hasiči obcí Třeboň – Branná, Lišov a Lomnice nad Lužnicí.

Hasičům se ve spolupráci s místním kombajnem podařilo přibližně po 15 minutách požár ohraničit a lokalizovat. Likvidaci požáru pak velitel zásahu nahlásil v 9:42 hodin. Výše vzniklé škody a příčina vzniku je zatím v šetření.

Čtyři zraněné osoby ošetřovala ZZS po srážce dvou osobních aut, ke kterého došlo v katastru obce Planá. U nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, z jednotek PO to byli profesionální hasiči z českobudějovické stanice. Nehoda byla původně nahlášena s nutností vyproštění zraněných osob.

Vystřihovat zraněné nakonec nebylo nutné. Hasiči pomohli zdravotníkům s transportem zraněných do sanitek a asistovali při jejich ošetření. Provedli dále nezbytné protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.