Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V neděli odpoledne vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky společně s dobrovolnými hasiči z Nového Města nad Metují a Bohuslavic nad Metují k požáru v budově bazénu v Novém Městě nad Metují. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v technické místnosti v budově.

Hasiči zlikvidovali plameny za pomocí práškového hasicího přístroje a vysokotlakého proudu. Příčina a škoda požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS Náchod. Hasiči na místě spolupracovali s Policií ČR a Městskou policií z Nového Města nad Metují.

V ulici 28. října v Novém Městě nad Metují likvidovaly v areálu plaveckého bazénu tři jednotky hasičů nahlášený požár. Průzkumem jednotky zjistily, že došlo k zahoření matrace v jedné z místností, do dalších místností se požár nerozšířil.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši 2 milionů korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují a Bohuslavice. Vyšetřování vzniku příčiny požáru ještě nebylo uzavřeno, ale jako pravděpodobná se jeví technická závada.

Hasiči ze stanice Mělník vyjeli k nahlášené utržené lodi před Vraňansko-hořínským plavebním kanálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o vanu tlačné lodě, která je naložena štěrkem.

Hasiči ji pomocí několika lan zajistili, aby dál nebyla dál nekontrolovatelně unášena proudem. Hasičům se nakonec podařilo loď přítáhnout blíž ke břehu a remorkér, který se plavil kolem, loď odtáhl do přístavu. Událost vznikla zřejmě v důsledku zpřetrhání jistících lan.

Tři jednotky hasičů zasahovaly na silnici č. 14 na úrovni solnické části Ještětice. Stala se zde dopravní nehody čtyř osobních vozidel, po které převezli záchranáři do zdravotnického zařízení celkem pět lidí. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru.

Na nezbytně nutnou dobu byla komunikace uzavřena, poté byl provoz spuštěn kyvadlově. Po došetření odstranily jednotky vozidla mimo komunikaci, uklidily místo zásahu a předaly jej policistům. Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Častolovice a Solnice.