Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V části obce Horní Radechová – Slavíkov došlo k požáru lesního porostu na ploše asi 20×40 m. Jednalo se o vysokokmenný les. Na místě události zasahovaly čtyři jednotky požární ochrany, požár se jim podařilo lokalizovat po 21. hodině.

Před 21:30 pak byla velitelem zásahu ohlášena likvidace události. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Horní Radechová, Dolní Radechová a Červený Kostelec.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor byli ve svém městě vysláni k vodní nádrže Jordán k záchraně osoby z vody. Hasiči z pramice a vlastního člunu prohledávali ve vodě místo, kde údajně osoba měla být. Na vyhledávání použili tyč s hákem. Nic nenašli. Mezitím velitel zásahu povolal na místo potápěčskou skupinu hasičů ze stanic České Budějovice a Český Krumlov.

První ponor však provedl potápěč Policie ČR, kterému hasiči ze břehu nasvěcovali místo zásahu. Policejní potápěč přibližně po půl hodině ve vzdálenosti asi 15 metrů od břehu utonulou osobu našel. Hasiči ji na člunu dopravili na břeh. Událost řeší Policie ČR.

Další požár byl uzavřen bez vzniklé škody. Jednalo se o požár suché trávy a náletových křovin, které hořely v Českých Budějovicích v lokalitě U Vávrovského rybníka. K požáru byli vysláni profesionální hasiči z obou českobudějovických stanic, a to z Českých Budějovic i Suchého Vrbného, a jednotky SDH obcí Žabovřesky a Hrdějovice.

Požár na ploše přibližně 20 × 10 metrů hasiči rychle podchytili, zabránili dalšímu šíření a během necelé půlhodiny uhasili.