Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Hasiči ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Buchlovic a Osvětiman zasahovali v obci Osvětimany u požáru travního porostu. Požár zasáhl plochu o velikosti okolo 50 × 50 m. K likvidaci požáru hasiči použili 3 C proudy.

Na místo vyjel i vyšetřovatel hasičů. Ten následně po šetření na místě stanovil příčinu, a to nedbalostní jednání fyzické osoby při pálení biologického materiálu. Událost se obešla bez újmy na zdraví i bez škody na majetku.

Profesionální hasiči ze stanice Vimperk byli vysláni do obce Stachy, kde v části obce Kůsov hrozilo, že nakloněný strom spadne na rodinný dům. Mezi nakloněným stromem a rodinným domem se nacházelo elektrické vedení, proto byl na místo zásahu povolán pracovník firmy E-on, který po dobu zásahu vedení vypnul.

Dále si velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal automobilovou plošinu ze stanice Prachatice. Ukázalo se však, že ji na místě nelze bezpečně ustavit. Hasiči proto museli nakloněný strom ukotvit navijákem z cisterny a pak teprve postupně rozřezat a odklidit.

V části Veselice, Nouzín byl nahlášen na operační středisko hasičů požár osobního vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a dobrovolná jednotka z Velké Jesenice.

Vůz nalezli hasiči po svém příjezdu celý v plamenech. Automobil byl prakticky celá shořelý, k uhašení použili hasiči vysokotlaký proud vody. Škoda byla předběžně vyčíslena na 11 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.