Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Achátové ulici v Nové Pace havaroval osobní vůz do stromu a zůstal stát jako překážka v komunikaci. O jednoho zraněného člověka se postarala posádka ZZS.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky, kteří provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili u vozu autobaterii, k úniku provozních kapalin nedošlo. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid vozovky od střepů a úlomků plastů.

Čtyři jednotky požární ochrany byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru nízkého lesního porostu v katastru části Dlouhá Louka. Plameny se nakonec rozšířily na plochu asi 30×100 m, ale naštěstí nenapáchaly žádné škody.

Likvidace požáru byla ohlášena těsně před 17. hodinou, přičemž bylo nasazeno několik C proudů. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí, Častolovice a Lípa nad Orlicí.

Čtyři hasičské jednotky vyjely k požáru ve firmě v Chomutově na Pražském poli. Hořely unimobuňky se stanicí na zkapalňování plastu. Hasiči dvěma proudy pěny zlikvidovali plamenné hoření přítomného oleje. Stále však hořel plyn vznikající při práci zařízení.

Hasiči chladili zařízení, dokud se plyn nepřestal vyvíjet. Požár lokalizovali v 15:52. V 16:04 bylo plamenné hoření zlikvidováno.