Sobota 5. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K požáru byly povolány do obce Planá obě českobudějovické profesionální jednotky a jednotka místních dobrovolných hasičů. Požár byl ohlášen jako požár v pokoji bytového domu. Průzkum na místě ukázal, že v technické místnosti domu v prvním nadzemním podlaží hoří elektrický ohřívač vody.

Hasiči, vybaveni kompletní dýchací technikou, požár uhasili vysokotlakým proudem. Následně na odvětrání zakouřeného domu nasadili přetlakový ventilátor. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 30 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Milevští profesionální hasiči byli vysláni k dalšímu požáru, a to do bytu v ulici 5. května v Milevsku. Ukázalo se, že v bytě hoří prkýnko, které bylo položené na zapnutém elektrickém sporáku. Hasiči vypnuli sporák a prkýnko dali do dřezu s vodou.

Celé požářiště trvale včetně závěrečného průzkumu měřili termokamerou. Ta nepotvrdila, že by se požár dále rozšířil. Prkýnko na sporák položilo a sporák zapnulo malé dítě. To bylo společně s matkou odvezeno na preventivní vyšetření do nemocnice. Vzniklá škoda je nulová.