Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální jednotka z Nového Bydžova vyjela na upozornění zdravotnických záchranářů do Družstevní ulice ve Smidarech. Existovalo zde podezření na únik oxidu uhelnatého v prostorách rodinného domu. Jednotka po svém příjezdu provedla průzkum a skutečně naměřila vysokou koncentraci CO, která byla životu nebezpečná.

Hasiči okamžitě zavřeli přívod plynu do domu a prostory odvětrali. Zároveň vyřadili z užívání kotel, který byl pravděpodobně příčinou celé situace. Dvě osoby si převzali do své péče záchranáři, na místě zasahoval také vrtulník LZS.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala ve Stráži nad Nežárkou, sídelní jednotce Dolní Lhota. Jednalo se o nehodu osobního vozidla tovární značky Peugeot 307, které skončilo na střeše. Dvě dospělé osoby a dítě již byli v době příjezdu hasičů mimo vozidlo.

Zraněné si převzala do ZZS. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči navijákem Peugeot otočili zpět na kola a odpojili u něj akumulátor. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obce Chotoviny byli vysláni na silnici č. 603 mezi obce Moraveč a Sudoměřice u Tábora, kde havaroval osobní automobil značky Citroen Berlingo. Jednotka zajistila místo nehody, provedla protipožární opatření. Ve vozidle nikdo nebyl, hasiči prohledali okolí k možnému nalezení zraněného řidiče.

Bez výsledně. Řidiče zajistila až Policie ČR v místě jeho bydliště, byl předán do péče ZZS. Po zdokumentování události Policií ČR hasiči ze silnice zlikvidovali vyteklé provozní kapaliny a ulomené části karosérie. Poškozené vozidlo odstranila odtahová služba.