Čtvrtek 10. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na žádost občanů panelového domu vyjela českobudějovická profesionální jednotka do ulice El. Krásnohorské v Českých Budějovicích na kontrolu možného úniku plynu. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že byl cítit nejvíce plyn ve vstupním vestibulu.

Jelikož bylo provedeno odvětrání před příjezdem jednotky, nebyly již detekčním přístrojem naměřeny žádné hodnoty. Jednotka dále preventivně zkontrolovala další místnosti v přízemí i hlavní uzávěr plynu do panelového domu s negativním výsledkem.

Pěti jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach, vyjely do novobydžovské části Zábědov, kde došlo k zahoření stroje na míchání barvy. Požár byl uhašen v počátku stabilním hasicím zařízením, hasiči následně prostory odvětrali.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši jednoho milionu korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování. Na místo zásahu byli povoláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a jednotky SDH Nový Bydžov, Skřivany, Nechanice a Králíky.

Na silnici I/33 se v katastru obce Holohlavy srazila tři osobní vozidla, která následně v místě nehody blokovala provoz. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Tři osoby předali hasiči do péče záchranářů.

Jednotka místo zásahu zajistila, provedla opatření proti vzniku požáru a po došetření nehody a odtahu havarovaných vozidel se postarala o likvidaci následků, zejména o odstranění vyteklých provozních kapalin.