Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k úklidu komunikace v ulici U letiště v Hradci Králové. Z poškozené dodávky uniklo několik litrů oleje, které znečistily zhruba 500 metrů komunikace.

Na místo byli přivoláni pracovníci správy a údržby silnic, kteří označili daný úsek silnice. Hasiči zasypali olejovou skvrnu sorbentem. Na očištění povrchu vozovky byli na místo povoláni pracovníci technických služeb se speciálním vozidlem.

V Sezimově Ústí v ulici Na Mýtě monitorovali soběslavští profesionální hasiči na Kozském potoce ledové kry. Několik ker se nahromadilo u mostu a částečně tak omezily průtok vody v potoce. Voda se ale stále držela v korytě. Na místo přijel také starosta města, který po dohodě s velitelem zásahu vyrozuměl pracovníky vodohospodářské firmy, která již na Kozském potoce čištění v jiném místě prováděla.

Firma disponuje technikou, pomocí které nahromaděné kry uvolní, aby odtekly po proudu vody. Po této dohodě soběslavská profesionální jednotka zásah ukončila.