Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na hlavním silničním tahu I/20 v katastru obce Dubí Hora došlo k tragické nehodě. Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Favorit, jedoucí po uvedené silnici ve směru od Písku na Blatnou, zde dosud z neurčené příčiny vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Při nárazu utrpěl zranění, neslučitelná se životem.

K objektivnímu posouzení všech skutečností a příčin nehody byla nařízena zdravotní pitva. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 10 000 korun. Provoz v místě nehody byl částečně omezen do páté hodiny odpolední.

Zlínští profesionální hasiči byli požádáni o pomoc při vytažení osobního vozidla z příkopu na komunikaci mezi Rackovou a Mladcovou. Podle oznamovatele hrozilo riziko sjetí vozidla ze srázu u komunikace.

Po příjezdu na místo zajistili hasiči vozidlo klíny a ocelovým lanem navijáku svého zásahového vozidla. S jeho pomocí také vozidlo vytáhli zpět na komunikaci. Po rychlém zásahu předali hasiči místo události policistům a vrátili se na svou stanici.

Škodu ve výši 100 000,– stanovil vyšetřovatel HZS po požáru v podkrovním bytě na Pražské třídě v Českých Budějovicích. K požáru vyjela českobudějovická profesionální jednotka se dvěma cisternami, rychlým zásahovým automobilem a automobilovou plošinou.

Hasiči se do bytu dostali přes otevřenou ventilačku okna. Ohnisko požáru nalezli v kuchyni, kam po žebříku dotáhli vysokotlaký proud. Požár zasáhnul kuchyňskou linku v prostoru u sklokeramické desky a také částečně kazetový skládaný strop. Zásah hasiči vedli vzhledem k silnému zakouření v dýchací technice. Na odvětrání bytu použili přetlakový ventilátor. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při zacházení s tepelným spotřebičem.