Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjeli na silnici č. 145 k obci Chroboly profesionální hasiči ze stanice Prachatice. Už během jízdy hasičů k nehodě dostal velitel jednotky upřesňující zprávu, že osoba je již z havarovaného auta venku.

Když hasiči k nehodě přijeli, řidičku již ošetřovala ZZS. Havarované auto značky Peugeot leželo na střeše, hasiči proto u něj nemohli ihned odpojit akumulátor. Až po ukončení šetření policistů hasiči převrátili Peugeot pět na kola a ve spolupráci s odtahovou službou vytáhli na vozovku. Poté pak hasiči mohli u auta provést protipožární opatření. Hasiči zásah ukončili zametením vozovky od úlomků plastů a použitého sorbentu.

Profesionální hasiči ze stanice Frymburk vyjela na žádost Policie ČR do Lipna nad Vltavou k odtažení nepojízdné jachty do přístaviště. Jachta, která stála na vodě přibližně 250 metrů od břehu, měla podle prvotních informací nefunkční motor a byly na ní kromě oznamovatele ještě tři děti.

Nejprve byli frymburští hasiči během jízdy k zásahu odvoláni s tím, že loď je zcela v pořádku a že k ní bude pouze dopraven lodivod, který ji dostane do přístaviště. Zásah hasičů byl však nakonec přeci jen potřeba. Loď uvízla na mělčině. Hasiči ke k ní dopluli na člunu a přibližně za tři čtvrtě hodinu byla jachta již ukotvena v přístavišti.