Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Běrunicích na Nymbursku se střetl osobní vlak jedoucí ze Staré Paky do Městce Králové s cisternovým automobilem vezoucím naftu. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži, které jsou doplněny dopravní značkou STOP. Osobní vlak při střetu vykolejil.

Při nehodě byli lehce zraněni tři lidé (strojvedoucí, vlakvedoucí a jeden cestující). Celkově byla škoda odhadnuta na 2,5 mil. Kč. Při kolizi došlo k úniku přibližně sto litrů nafty.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí a Častolovic spolu s hasiči Správy železničních dopravních cest Česká Třebová zasahovali na železniční trati v Kostelci nad Orlicí, kde došlo k požáru lokomotivy.

K zastavení provozu osobních vlaků nedošlo, neboť k události došlo na koleji, po které je provozována nákladní doprava. Lokomotiva zahořela mezi podvozkem a motorem. O plamenné hoření se však nejednalo. Hasiči prostory zkontrolovali pomocí termokamery.

Dopravní nehoda tří osobních automobilů, která se stala v Doksech na komunikaci I/38, zaměstnala hasiče z České Lípy a Doks. Vyžádala si 3 zranění. Hasiči poskytli první předlékařskou pomoc zraněné pacientce, nasadili jí krční límec a zafixovali poraněnou ruku do dlahy.

Poté pomohli při transportu další zraněné osoby do vrtulníku LZS. Po prohlédnutí zdravotníky byla třetí lehce zraněná osoba ponechána na místě. Jednotky provedly protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypaly sorpčními látkami.