Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Operační středisko vyslalo k požáru bytovky v Nepomuku místní profesionální i dobrovolné hasiče, jako posilu výškovou techniku z Horažďovic a jednotku SDH Žinkovy. Na místě hasiči zjistili, že došlo k zahoření digestoře. Hasiči odmontovali ohořelou kuchyňskou skříňku nad odsavačem par a pomocí termokamery vyloučili skrytá ohniska.

Dále překontrolovali i byt o patro výš, požár se nikam nerozšířil. Požár napáchal škody předběžně za 30 tisíc korun.

Do ulice Dobiášova v Liberci vyjeli hasiči ke kouři z bytu v pátém nadzemním podlaží. Na místo byly přivolány 3 jednotky. Jelikož byl na sídlišti komplikovaný přístup pro požární techniku a nebylo možné ustavit žebřík, rozhodli se hasiči slanit do bytu z vyššího patra.

Ještě se nabízela cesta rozbití vstupních dveří, ale to by se neobešlo beze škod. Člen lezecké skupiny libereckých profesionálů tak slanil k oknu a pomocí speciálního nářadí ho otevřel. Uvnitř bytu se nikdo nenacházel, na plotně se pálilo jídlo.

Tři minuty před polednem vyslalo operační středisko jednotku z Přeštic mezi Skočice a Horušany k dopravní nehodě nákladního auta. Vozidlo sjelo do příkopu a narazilo do stromů. Řidič vyvázl bez zranění. Z nákladového prostoru se vysypaly převážené barvy na přilehlou louku.

Hasiči zamezili dalšímu sesuvu materiálu a odstranili pomocí motorové pily poškozené části stromů. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly.