Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli k dopravní nehodě nákladního automobilu a autobusu, která se stala v Jívce. Obě vozidla, při snaze o vyhnutí se, skončila v příkopu. Došlo k úniku přibližně 40 l nafty do půdy, o čemž byli informováni pracovníci České inspekce životního prostředí a Životního prostředí Trutnov.

Hasiči převrátili vozidlo na kola a poté jej vyprostili zpět na komunikaci. Autobus byl také vytažen. Jednotka uklidila vozovku. Na místo se dostavila Správa a údržba silnic k odbagrování naftou zasažené zeminy. Ke zranění osob nedošlo.

Operační středisko vyslalo jednotku z Klatov ve směru na Domažlice k dopravní nehodě osobního auta a dodávky. Vozidla se čelně střetla u odbočky na Dlažov, poblíž odpočívadla na Vráži. Posádky obou vozů vyvázly bez zranění. Hasiči pomohli odtahové službě naložit nepojízdné OA.

Na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali přes 20 kg sorbentu. Dodávku hasiči odtáhli mimo komunikaci na odpočívadlo, aby nepřekáželo silničnímu provozu. Po dobu zásahu zůstal průjezdný jeden jízdní pruh, hasiči pouštěli vozidla kyvadlově.