Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni do Častolovic k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Komunikace byla na několik minut v místě události zcela neprůjezdná, poté hasiči řídili dopravu kyvadlově. Ke zranění osob nedošlo. Po příjezdu policie na místo odklidili hasiči vozidla z komunikace a provedli úklid vozovky. Krátce před 16. hod byla silnice zcela zprůjezdněna.

Do Přemyslovy ulice v Třeboni vyjela místní profesionální jednotka k prasklému vodovodnímu potrubí. Průzkum na místě ukázal, že v koupelně bytu v prvním patře praskla páková vodovodní baterie nad vanou a voda vytékala částečně do vany a částečně na podlahu. Promočeným stropem pak voda tekla do místností v přízemí domu.

Majitelka ještě před příjezdem hasičů uzavřela hlavní uzávěr vody. Hasiči pak vzhledem k promáčeným zdem odpojili také elektrickou energii. Na zemi v koupelně i přízemních místnostech nebylo tolik vody, aby hasiči mohli použít čerpadlo. Pouze ručně vybrali vodu ze šachty vodoměru a vynesli z chodby koberec.