Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Tři jednotky likvidují požár stodoly o rozměrech zhruba 10×5 metrů v obci Lubenice na Olomoucku. Na místě zasahují profesionální hasiči požární stanice Olomouc, osádky dvou cisternových vozidel, za pomoci dobrovolných hasičů Náměšť na Hané a Senice na Hané.

Požár se jednotkám velmi rychle podařilo lokalizovat, v tuto chvíli probíhá postupná likvidace dohašováním menších ohnisek. Vše se prozatím obešlo bez zranění, na místě je také vyšetřovatel hasičů.

Soběslavští profesionální hasiči zasahovali u obce Hlavatce, kde havaroval osobní automobil značky Peugeot 306 s přívěsným vozíkem. V průběhu jízdy k zásahu hasiči dostali zprávu, že bude nutné vyprostit z havarovaného auta zraněné osoby.

Když ale přijeli na místo, byla osádka Peugeotu již z vozu venku a seděla ve vozidle policistů. Hasiči u Peugeota provedla protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po zadokumentování nehody policisty pak hasiči zajistili úklid vozovky. Zároveň byla na místo povolána SÚS kvůli ošetření nesjízdné vozovky.

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli v 09:13 hodin k dopravní nehodě, která se stala u obce Bohuslavice. Osobní vozidlo Fiat Punto skončilo v poli převrácené na boku. Při příjezdu hasičů byla dvoučlenná posádka venku z auta. Hasiči oběma osobám poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byly předány k dalšímu ošetření. Hasiči převrátili vůz zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Přepychách. Řidič dodávky Peugeot Boxer z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice na chodník a narazil do sloupu vysokého napětí. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli u dodávky protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Do příjezdu policistů řídili v místě nehody dopravu. Po příjezdu a zadokumentování události Policií ČR hasiči očistili povrch vozovky od použitého sorbentu.