Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Náchoda společně s dobrovolnými hasiči z Náchoda a Nového Města nad Metují vyjeli k požáru v náchodské ulici Pražská. Zápach kouře vycházel z bytu v 7. patře 13patrové budovy. Hasiči po jeho otevření zjistili, že se jedná o připálené jídlo na plotně.

Tento zásah tak skončil šťastně, jen majitelka bytu bude muset uvařit nové brambory do vánočního salátu. Hasiči na místě spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a policií.

Na tísňovou linku byl ohlášen požár vánočního stromečku a části vybavení bytu v Dolních Břežanech. Na místo byla vyslána jednotka HZS ze stanice Jílové místní dobrovolná jednotka a v rámci mezikrajské výpomoci vyjela také jednotka HZS hl. města Prahy.

Již během jízdy k zásahu bylo upřesněno, že hořící stromeček majitel vyhodil oknem ven a požár se viditelně nikam nešíří. Hasiči po příjezdu na místo provedli kontrolu zasažených prostor pomocí termokamery.

Hasiči ze stanic Rosice a Tišnov vyjeli k dopravní nehodě k obci Hvozdec. Fiat byl převrácený na střeše v potoce. Zraněnému člověku poskytli hasiči první pomoc a zabezpečili místo nehody. Zraněného si převzala do své péče záchranná služby. Po zadokumentování nehody vytáhli havarované auto vyprošťovacím automobilem hasičů ze stanice Brno-Lidická.

Od sedmnácté hodiny byla asi 30 minut uzavřená silnice kvůli vyprošťování auta. Poté hasiči zlikvidovali drobný únik provozních kapalin sorbentem. Pomohli s naložením havarovaného vozu na odtahovou službu. Uklidili silnici a krátce po osmnácté hodině zásah ukončili.