Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V odpoledních hodinách hasiči v Sušici na Náměstí Svobody zasahovaly u dopravní nehody, která by se dala s nadsázkou popsat „autem na nákupy do drogerie“. Osobní auto narazilo do dopravní značky a následně na druhé straně komunikace prorazilo výkladní skříň obchodu. Vozidlo zůstalo stát napříč chodníku. Řidič vyvázl bez zranění, ZZS ho však odvezla do nemocnice k důkladnému vyšetření.

Po zadokumentování nehody policií hasiči uklidili z chodníku a vozovky střepy. Jelikož automobil nepřekážel silničnímu provozu a neunikaly žádné provozní kapaliny, jednotka po dohodě s příslušníky PČR a po sepsání potřebných údajů odjela zpět na základnu.

Záchranářský vrtulník přilétl k dopravní nehodě dvou osobních aut na silnici z Mariánských Lázní směrem na Skláře. Při této nehodě se zranily celkem čtyři osoby, v době povolání hasičů byly dvě osoby zaklíněné v havarovaných vozidlech. Hasiči z Mariánských Lázní a Drmoulu je museli vystříhat, poté si zraněné převzala záchranná služba.

Místo pro přistání vrtulníku zajistili hasiči na letišti ve Sklářích, letecká záchranná služba transportovala jednoho zraněného.

Operační středisko vyslalo jednotky HZS Domažlice a SDH Kdyně k dopravní nehodě na silnici I/22 mezi Hlubokou a Loučim. Zhruba na půli cesty mezi obcemi se střetla dodávka a osobní auto. Od obce Hluboká komplikovala hasičům cestu hustá mlha. Ve vozidlech cestovaly celkem čtyři osoby.

Jednu z nich museli hasiči z vozidla vyprostit. Hasiči až do příjezdu ZZS o všechny zraněné pečovali a následně asistovali zdravotníkům při dalším ošetření a transportu do sanitek. Z obou vozidel unikly provozní kapaliny. Hasiči je z vozovky odstranili pomocí sorbentu.

Vážnou dopravní nehodu museli řešit hasiči z Karlových Varů a Ostrova na silnici č. 13 v úseku mezi obcemi Stráž nad Ohří a Boč. V sobotu dopoledne se zde srazila dvě osobní auta. V jednom zůstala zaklíněná jedna osoba, přivolaní hasiči ji museli vyprostit s použitím hydraulických nástrojů. Celkem se při nehodě zranilo pět osob, z toho jedno dítě.

Pro nejvážněji zraněnou osobu povolala na místo záchranná služba pro transport vrtulník.