Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V Plzni na Švihovské pod mostem u Železniční polikliniky narazilo osobní auto do sloupu. Na místo se dostavili hasiči z PS Střed. Řidička si stěžovala na brnění dolních končetin a omezenou hybnost v oblasti bederní páteře.

Vzhledem k jejímu stavu ji hasiči zafixovali do celotělových vakuových nosítek. Po příjezdu ZZS pacientku pomohli naložit do sanitky. Uniklé provozní kapaliny hasiči zasypali sorbentem. Z místa nehody hasiči rovnou přejížděli do Wenzigovy ulice zachránit osobu z 2. NP.

Jednotka profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou vyjela k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na silnici č. I/14 mezi Rychnovem nad Kněžnou a Solnicí. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že u nákladního vozidla došlo k poškození zadního kola, které se uvolnilo a narazilo do protijedoucího osobního automobilu Peugeot 407.

Nikdo z posádky osobního vozu nebyl zraněn. Hasiči po dobu policejního vyšetřování pomáhali policistům s řízením dopravy a zasypali sorbentem uniklou brzdovou kapalinu. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR odtlačili osobní vůz mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Na silnici č. 174 v obci Kadov došlo ke střetu dvou nákladních automobilů – Liaz a kamiónu s tahačem Man. Při srážce došlo k úniku motorového oleje. Zasahující hasiči ze stanice Blatná zabránili kontaminaci půdy tím, že olejovou skvrnu zachytili ještě na vozovce sorbentem.

V průběhu dokumentování nehody Policií ČR blatenští hasiči řídili provoz na komunikaci. Poté, co byly havarované vozy pracovníky odtahové služby z vozovky odstraněny, hasiči dokončili úklid znečištěné vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.