Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Operátor tísňové linky krajských hasičů Zlínského kraje přijal oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky, ke které došlo na hlavním silničním tahu E50 u obce Veletiny. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Uherského Brodu.

Obě vozidla zůstala po střetu v prostoru křižovatky mimo komunikaci. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že všechny osoby jsou mimo vozidla. Jeden z účastníků nehody skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u Nového Města nad Cidlinou. Při nehodě osobního vozidla byla jedna osoba zraněna. Tu hasiči ve spolupráci se záchranáři opatrně vyprostili z havarovaného vozidla.

Následně byl zraněný řidič převezen do nemocnice. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Na ulici Sokolská ve Valašském Meziříčí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Ford. To narazilo do pilíře podjezdu pod železniční tratí. Při nehodě byl zraněn řidič vozidla.

V 17:17 hodin dorazila na místo hlášené nehody jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí. V době jejich příjezdu už bylo havarované vozidlo odtlačené na krajnici komunikace a řidič byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči tak provedli pouze úklid uniklých provozních kapalin z komunikace a ukončili svůj zásah.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli profesionální hasiči z Jičína do ulice Barákova v Jičíně – Novém Městě. Jednalo se o lehčí dopravní nehodu bez zranění, kde jednotka hasičů nemusela zasahovat. Hasiči ale zjistili na vozovce únik oleje z neznámého vozidla, který vlivem deště znečistil vozovku na ploše zhruba 250 metrů.

Látku na silnici zasypali sorbentem a na místo povolali pracovníka Technických služeb, který zajistil dočištění vozovky.