Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Dopravní nehoda osobního vozidla se stala v katastru obce Drslavice na Uherskohradišťsku. Řidič vozidla sjel ze silnice a narazil do stromu. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště a z Uherského Brodu. Nehoda si vyžádala zranění řidiče i jeho spolujezdkyně. Hasiči vozidlo stabilizovali, provedli u něj protipožární opatření a odpojili autobaterii. Poté místo předali Policii ČR a vrátili se zpět na své stanice.

Mezi městy Hrádek u Sušice a Sušice řešili hasiči dopravní nehodu osobního automobilu a motocyklu. Na místo byly vyslány všechny základní složky IZS a také byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby.

Na místo události přijela jako první jednotka HZS Sušice, která do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovala jedné zraněné osobě předlékařskou pomoc. Následně byla zraněná osoba předána do péče ZZS a po příletu Letecké záchranné služby hasiči pomohli s transportem do vrtulníku.

Jednotky hasičů vyjely na hlášený požár traktoru u hraničního přechodu Lísková. Po příjezdu jednotek na místo události byl již traktor sečící trávu na pastvině kompletně zasažen požárem. Hasiči zahájili hašení s dvěma proudy „C“ a jedním vysokotlakým proudem.

Na místě zasahovaly celkem 4 jednotky a to 3 jednotky z České republiky (HZS Domažlice, SDH Klenčí pod Čerchovem, SDH Chodov) a jedna jednotka z Německa (FFW Waldmünchen). Podle vyšetřovatele pro zjišťování příčin požáru je škoda na traktoru více jak jeden milion korun.