Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Následky dopravní nehody osobního automobilu značky Renault 306 řešila na silnici vedoucí ze Soběslavi do obce Vesce soběslavská profesionální jednotka. Když hasiči k nehodě přijeli, byla řidička i její dcera již v sanitce ZZS. Hasiči provedli zajištění místa nehody a zabezpečení havarovaného auta proti požáru.

Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Dcerka řidičky dostala od zasahujících hasičů dráčka Záchranáčka.

K nehodě na silnici Čankovice – Moravany vyjížděli profesionální hasiči z Holic a dobrovolní hasiči z Dašic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že je automobil na boku po bočním nárazu do stromu. Ve vozidle byla uvězněna jedna osoba, která byla při vědomí, ale při nehodě utrpěla zlomeninu horní končetiny.

Jednotka hasičů zraněnou osobu vyprostila skrze páté dveře vozidla a předala zdravotnické záchranné službě. Po zadokumentování nehody policisty, hasiči vozidlo pomocí navijáků převrátili zpět na kola. Poté bylo místo události předáno policistům.

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že pod přívozem v Děčíně uniká z kráčejícího bagru, který prohlubuje koryto Labe, olej nebo nafta. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín, která okolo bagru natáhla norné stěny. Jednotka dále spolu s dobrovolnou jednotkou Hřensko vyjela na Suchou Kamenici, kde byla natažena další norná stěna, která zachytávala olejový film z hladiny řeky.

Únik z bagru byl zastaven a bagr vytažen z vody. Zachycený olejový film na norných stěnách byl sbírán pomocí sorbentu. Bylo informováno povodí Labe a Spolková republika Německo. Stěny jsou průběžně kontrolovány.

Vyhlášeno bylo pátrání po pohřešované osobě v skalním prostoru Teplice nad Metují – Jiráskovy skály (Bischofstein). Na místo se sjeli hasiči stanice Broumov, stanice Náchod, JSDH Teplice n. M., JSDH Adršpach, JSDH Police n. M., JSDH Česká Metuje, JSDH Žďár n. M.

Do zálohy na stanici byla povolána JSDH Broumov. Pátrání řídila Policie ČR, účastnila se Skalní záchranná služba a ZZS Broumov. Dle posledních informací byla žena nalezena živá.