Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na silnici 3. třídy ve směru od obce Předonín na Roudnici nad Labem řidič motocyklu jedoucí po rovném úseku vozovky narazil do boku nákladního vozidla, které v tu dobu stálo šikmo přes vozovku a couvalo na místo ležící mimo komunikaci. Při střetu utrpěl řidič motocyklu i se svou spolujezdkyní zranění neslučitelná se životem.

Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a dechová zkouška na alkohol proběhla s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření. Na místě zasahovali místní profesionální a dobrovolní hasiči, osvětlovali místo nehody pro policejní vyšetřování a následně uklidili komunikaci.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli ve svém městě k Jordánu, na jehož hladině v místech u sladovny se objevila pravděpodobně mastná skvrna. Hasiči provedeným průzkumem na místě zjistili, že při břehu je voda znečištěná z důvodu rozkladu nábřežních rostlin, takže skvrny jsou s největší pravděpodobností biologického původu.

Přesto jednotka odebrala vzorky vody. Na místo se dostavil také pracovník odboru životního prostředí táborského městského úřadu, který potvrdil, že se jedná o biologický odpad. Analýzu odebraných vzorků provede odbor ŽP.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel s únikem provozních kapalin u tiskárny Grafico na silnici II/462 v Opavě, byla ohlášena na operační středisko hasičů. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Opavy s jedním zásahovým vozidlem.

Zasahující hasiči na místě provedli zajištění místa události, protipožární opatření, řídili dopravu, pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin a odklidili z vozovky střepy a části z havarovaných vozidel. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Provoz na komunikaci byl omezen.