Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

V pondělí dopoledne vyjížděli hasiči z Chrudimi k dopravní nehodě na silnici č. 37 nad Skalku, kde osobní automobil Renault Espace skončil svou jízdu z dosud nezjištěných příčin v příkopu a na boku. Po příjezdu hasičů byly již dvě zraněné osoby v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili vozidlo proti požáru odpojením akumulátoru a po zadokumentování nehody policisty vozidlo převrátili zpět na kola a pomocí cisterny bylo vytaženo zpět na komunikaci. Následně ho odtáhli mimo vozovku a poté se vrátili na základnu.

U 56. km dálnice D5 ve směru na Prahu nedaleko exitu Svojkovice došlo k nehodě osobního auta a dodávky převážející sazečku na stromky. Osobní auto zůstalo na silnici, na rozdíl od dodávky, která se převrátila do příkopu na střechu. Hrozivě vyhlížející nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči z PS Rokycany zajistili místo nehody a opatřili vozidla proti požáru. Po dobu policejního vyšetřování okolí nehody nasvicovali. Na místo se dostavily dva vozy odtahové služby, hasiči pomohli při nakládání havarovaných vozidel. Místo nehody si převzala policie.