Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Ještě před příjezdem hasičů byl uhašen požár v objektu papíren v obci Větřní. Došlo zde k požáru papíru na papírenském stroji, který zaměstnanci uhasili pomocí přenosného hasicího přístroje. Při požáru nevznikla žádná škoda, hodnota uchráněného majetku činí 10 000 000,– Kč. Při hašení se jedna osoba nadýchala zplodin hoření a byla převezena do nemocnice. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov a dobrovolní hasiči obcí Hořice na Šumavě a Větřní.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo na silnici z Dolní Malé Úpy směrem na Malou Úpu. Řidička osobního vozidla Mitsubishi z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do betonové zídky u krajnice. Nehoda se obešla bez zranění. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou, kteří zasypali sorbentem uniklý olej. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Následky dopravní nehody, při které u obce Kubova Huť ve směru na Horní Vltavici havaroval kamión, likvidovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk. Z havarovaného kamiónu, který skončil v příkopu, vytékaly provozní látky. Hasiči je okamžitě začali jímat do připravených nádob. Zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Zasahující hasiči zároveň provedli kontrolu možného vzniku požáru. Zásah byl ukončen pro jednotku HZS krátce po půl osmé večerní, kdy se vrátila na základnu.