Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice vyjela do obce Člunek, kde byl v místní firmě ohlášen požár rašeliny. Průzkum na místě události ukázal, že se kouří ze skládky vytěžené rašeliny. Hasiči prolili dvěma vodními proudy část hromady rašeliny, kterou vybagroval místní bagr.

Zasažené místo mělo rozměry cca 4 × 4 metry. Po ukončení hasebních prací velitel zásahu poučil pracovníka firmy o řádném dohledu požářiště. Vzniklá škoda je nulová.

Profesionální hasiči z Hořic byli v 06:15 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U obce Milovice se srazila osobní auta Peugeot Partner a Fait Scicento, které skončilo v příkopu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a odvezena záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní náplně. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili fiat z příkopu a pomohli s naložením obou havarovaných aut na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.