Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Operátor tísňové linky krajských hasičů přijal žádost o pomoc při vyproštění asi dvouletého dítěte, které zůstalo uzamčeno v interiéru osobního vozidla poblíž jedné z čerpacích stanic ve městě Uherský Brod. Na místo zásahu byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod.

Po příjezdu se hasičům podařilo během několika minut otevřít uzamčené dveře osobního vozidla Škoda Felicia a to bez použití násilí. Následně byl chlapec, který neutrpěl žádné zranění, předán rodičům.

K vážné nehodě došlo dopoledne na silnici u obce Sedlec na Trutnovsku, kde se převrátil vysokozdvižný vozík Desta. Jeho řidič zůstal zaklíněný pod kabinou vozíku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Dvora Králové nad Labem se třemi zásahovými vozidly.

Hasiči po příjezdu na místo upevnili vozík popruhy za okolní stromy. Pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí ho nadzvedli a vyprostili řidiče, který utrpěl zranění dolních končetin. Muž byl po nezbytném ošetření letecky transportován do nemocnice. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.