Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Na základě oznámení ZZS vyjela táborská profesionální jednotka k Jeníčkově Lhotě k dopravní nehodě osobního automobilu značky VW Golf. Když hasiči přijeli na místo, byla zraněná řidička již v péče zdravotníků ZZS. Z havarovaného Golfu vytékaly olej a chladící kapalina. Hasiči zajistili auto proti dalšímu úniku a vyteklé provozní látky z vozovky odstranili sorbentem. Po zadokumentování nehody Policií ČR a odvozem Golfu odtahovou službou jednotka HZS dokončila úklid vozovky. Krátce před 14. hodinou byli hasiči zpět na základně.

Na silnici č. 173 u obce Chlum ve směru na Bělčice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Blatná u dopravní nehody osobního automobilu značky Peugeot. Řidič vozu nezvládnul řízení, vyjel z vozovky a narazil do stromu. Při nárazu utrpěl zranění, v době příjezdu hasičů na místo nehody byl již odvážen ZZS. Hasiči provedli vytažení auta zpět na vozovku a pomohli s naložením na plošinu odtahové služby. Zásah jednotka HZS ukončila závěrečným úklidem komunikace. Nehodu šetřila Policie ČR.

Varnsdorfská profesionální hasičská jednotka vyjela k nahlášené nehodě dvou osobních automobilů na křižovatce ulic Seifertova a Mariánská. Při střetu byla zraněna jedna osoba, hasiči jí do příjezdu záchranářů poskytovali předlékařskou pomoc a následně pomohli s jejím transportem do sanitky.

Po vyšetření nehody dopravními policisty hasiči odklidili vozidla na stranu tak, aby nebránila provozu, který do té doby přítomná policejní hlídka odkláněla na objízdnou trasu. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.