Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion se sám rozjel a zranil řidiče

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje zasahovaly včera, 7.4. 2008 mimo jiné události také u nehody kamionu, který se sám rozjel a zranil svého řidiče, dále u nehody kamionu a škodovky a také u požáru kuchyně rodinného domu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Čtyřicetiletého muže přimáčkl jeho kamion k jinému nákladnímu vozidlu na parkovišti u čerpací stanice v ulici Dvořákova ve Vamberku. Celá událost se stala včera po sedmé hodině ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, pozemní a letecká záchranná služba a také Policie ČR.

Řidič českého kamionu odstavil vozidlo na parkovišti v prostoru čerpací stanice vedle jiného nákladního vozidla. Když šel zkontrolovat zadní část kamionu, vozidlo se dalo do pohybu. Muž nestačil včas uskočit a návěs ho přimáčkl na vedle stojící kamion. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením zraněného muže a vytažením zpod kamionu. Vrtulník jej následně transportoval do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)


Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 09:04 hodin přivoláni k nehodě osobního a nákladního vozidla, která se stala v Křenkově ulici v České Skalici. Při střetu osobního vozidla Š Fabia s kamionem Scania nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Hořic vyjeli v 19:05 hodin k ohlášenému požáru v rodinném domě v Mlázovicích. Na místo byli přivoláni také místní dobrovolní hasiči. Požár vypukl v kuchyni domu, kde došlo k poškození vybavení, malby, omítky, okna, oděvů a textilií. Požár zřejmě způsobila nedbalost uživatelky domu, která dala mokré hadry usušit na rozpálené plynové topidlo. Hořlavý materiál se vzňal a došlo k rozšíření požáru. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty na majetku činí 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Jičín)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wap-
Sdílet