Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při svařování se vzňala garáž

Šest jednotek hasičů zasahovalo dnes odpoledne při likvidaci požáru garáže u rodinného domu v ulici Kývalka v Omicích na Brněnsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 13 hodin.Ilus­trační foto

Na místo události vyjely profesionální jednotky ze stanic v Rosicích, v brněnské Lidické a Bauerově ulici a v Brně-Lískovci, a dobrovolné jednotky z Rosic a Střelic.

Požár zasáhl garáž a přístavek na ploše cca čtrnáct krát čtyři metry a hrozilo rozšíření na sousední rodinný dům. Proti plamenům a k ochlazování okolních střech a zdí k zabránění šíření požáru proto hasiči nasadili čtyři vodní proudy. K odvětrávání silně zakouřeného domu použili přetlakovou ventilaci. Oheň se podařilo udržet v prostoru garáže a přístavku, který sloužil také jako dílna a sklad autodílů a nářadí. Z hořícího objektu hasiči vynesli a ochladili tři desetikilogramové propanbutanové lahve, z garáže vystěhovali také nářadí a další materiál. Požár lokalizovali ve 13.51 hodin, likvidace byla ukončena v 15.24 hodin.

Oheň silně poškodil garáž s přístavkem, plameny a žár zasáhly také části čtyř osobních vozidel určených k demontáži, uskladněné pneumatiky, autodíly a další materiál. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou jeho vzniku byla nedbalost uživatele objektu při svařování. Celkovou škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 200 tisíc korun, hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů na milion korun.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-
Sdílet