Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Šilheřovicích hořely golfové potřeby

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci na čtvrtek 10. 4. 2008 v golfovém areálu v Šilheřovicích (okres Opava) u požáru dřevěného objektu skladu golfových pomůcek. Hořely především golfové stroje, ale zničeny byly také stovky míčků. Požár s předběžnou škodou 800 tisíc korun se obešel bez zranění.


Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů zhruba hodinu a půl před čtvrteční půlnocí. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného soboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Hlučíně a dvě dobrovolné jednotky – z Šilheřovic a Hlučína.

Po příjezdu hasičů na místo již přízemní celodřevěný sklad o půdorysu 8 × 7 metrů silně hořel. Hasiči dostali požár pod kontrolu během deseti minut, další hodinu jim trvalo dohašování. Místní jednotka zůstala na kontrolu požářiště až do čtvrtečního rána.

Oheň především poškodil nový stroj na vydávání golfových míčků, myčku na golfové míčky a seškvařil stovky míčků. Vyšetřovatel hasičů předběžně odhadl škodu na 800 tisíc korun, po upřesnění ceny golfových strojů může ještě vzrůst. Příčina vzniku požáru je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet