Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fabia narazila do osobního vlaku

Jednotka Hasičského záchranného sboru Českých drah z pražské požární stanice byla včera, 12.4. 2008 v odpoledních hodinách povolána k dopravní nehodě do trhového Štěpánova, kde se střetl motorový vlak s osobním automobilem Škoda Fabia.

Trhový Štěpánov, 12.4. 2008, 15.24 hod.

Jednotka HZS ČD Praha vyjela vozem CAS 24/2500/400-M3V v počtu 1+3, trať č. 222 žel.přejezd Trhový Štěpánov v km 032,900 k nehodové události střet os.automobilu s vlakem na přejezdu. Při střetu došlo k odhození automobilu do sloupu výstražné signalizace, která byla tímto ulomena. Vlak zastavil cca 15 m za přejezdem, bylo v něm dle sdělení strojvedoucího asi 7 cestujících. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění jak řidiče škodovky, tak i cestujících a obsluhy vlaku.

Škoda: na vlaku ČD cca 30.000,–Kč, na signalizaci SŽDC cca 40.000,–Kč, na OA cca 80.000,–Kč. Jednotka provedla zajištění místa nehody, na OA protipožární opatření a vyčkala do příjezdu vyšetřovatele RIBŽD. Po ukončení šetření byl vůz odtlačen mimo přejezd. Dále na místě Policie ČR. Příčina: přehlédnutí výstrahy na signalizačním zařízení.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V galerii najdete ještě pár snímků našeho nového přírůstku ve vozovém parku. Jedná se o montážní plošinu MP 27–2 na podvozku Tatra 815 6×6, tzv. jezevčík. Byla k nám převedena v rámci dráhy a brzy by se z ní měla udělat hasičská verze. Vše závisí jen na penězích. Naše jednotka dosud nikdy výškovou technikou nedisponovala a tak z plošiny má většina hasičů radost. Samozřejmě máme určité představy co a jak s plošinou v rámci předělání, ale…

Včera s ní vyjela směna A poprvé. Musela se poříznout dvojice vzrostlých topolů, ohrožujících díky svému stavu chodce a automobily u pražského nákladového nádraží Žižkov. Plošina se osvědčila a na to, jak na první pohled vypadá, je spolehlivá. Bohužel se na ní podepsal fakt, že byla parkována mnoho let venku a tak pár věcí nefunguje tak, jak by mělo. Ale to je, jak všichni doufáme, jen dočasné.



-wap-
Sdílet