Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Královéhradecku se převážně bouralo

Tento víkend zaměstnávali hasiče hlavně řidiči. Během uplynulého víkendu vyjížděli hasiči v Královehradeckém kraji převážně k dopravním nehodám. Při nehodách minimálně tři osoby utrpěly zranění z toho jedna velmi vážná.

Osobní vozidlo se převrátilo i s obytným přívěsem

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v pátek (11. dubna 2008) odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 37 u obce Heřmanice. Osobní vozidlo Ford Mondeo skončilo na střeše, obytný přívěs zůstal převrácený na boku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních náplní. Po zajištění vozidla pomohli s naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: stanice Jaroměř)


Felície skončila na střeše v příkopu


K dopravní nehodě osobního vozidla u obce Holohlavy vyjeli v sobotu (12. dubna 2008) ráno profesionální hasiči z Jaroměře. Na 10. km silnice č. 33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří havarovala Škoda Felície. Vozidlo skončilo na střeše v příkopu. Dvě osoby byly záchrannou službou převezeny do nemocnice. Hasiči odpojili akumulátor a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: stanice Jaroměř)


Při nehodě byli zraněni dva lidé

Dvě osoby utrpěly zranění při sobotní (12. dubna 2008) dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 302 v obci Hejtmánkovice. Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, kteří zajistili automobil proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Následně odstranili automobil mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: stanice Broumov)


Vozidlo skončilo po nehodě na střeše

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjely v sobotu (12. dubna 2008) odpoledne čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Nehoda se stala na silnici u obce Nový Hrádek. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky, dále dobrovolní hasiči z Nového Městě nad Metují a Olešnice v Orlických horách. Osobní vozidlo Renault Laguna skončilo na střeše. Hasiči na místě ošetřili jednu zraněnou osobu, která byla následně převezena k dalšímu vyšetření do nemocnice. Jednotky zabezpečily vozidlo proti požáru, zamezily úniku provozních látek a vozidlo převrátily zpět na kola a pomohly s naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: Michal Fanta)


Osobní vozidlo narazilo do stromu

K vážné dopravní nehodě vyjeli v sobotu (12. dubna 2008) o půl dvanácté dopoledne profesionální hasiči z Jičína. Na silnici III. třídy mezi obcemi Pařezská Lhota a Prachov havarovalo osobní vozidlo Škoda 105L. Pětatřicetiletý řidič v zatáčce nezvládl řízení, dostal na mokré vozovce smyk a vjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Muž utrpěl vážná zranění a musel být letecky transportován do nemocnice. V době příjezdu hasičů na místo události byl již zraněný muž mimo vozidlo a v péči záchranné služby. Hasiči zabezpečili škodovku proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-kuw-
Sdílet