Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva pondělní roztocké výjezdy

V pondělí, 14.4. 2008 zasahovala jednotka Sboru dobrovolných hasičů Roztoky u Prahy u dvou požárů společně s hasiči HZS středočeského kraje. V prvním případě se jednalo rozsáhlý požár travního porostu a ve druhém lehla popelem zahradní chatka.

Dne 14. 4. 2008 zasahovala jednotka HZS ze Středočeského kraje na požáru polního porostu v katastru obce Libčice nad Vltavou. Požár byl na tolik velký, že si jednotka vyžádala posily z řad dobrovolných jednotek a tak JSDH v 18:28 hodin spěchala na pomoc. Plocha rozsáhlého požáru byla cca 300 × 300 metrů. Na místě zasahovaly i jednotky dobrovolných hasičů z Libčic, Letek a Horoměřic. JSDH Roztoky použily jeden ,,C,, proud k dohašení požáru, ostatní jednotky použily jednoduché hasební pomůcky k rozhrabání a kontrole dalších skrytých ohnisek požáru. Ukončení a návrat na základny všech zúčastněních jednotek byl ve 20:40hodin

Členové JSDH Roztoky po návratu ze zásahu na základně uklidili techniku a dali sušit hadice které byly použity když vtom byli znova povoláni na požár chatky v lokalitě Holý Vrch v Roztokách u Prahy. Při příjezdu na místo události už chatka byla v plném rozsahu požáru a tak velitel zásahu s HZS povolal další posily z řad dobráků. Na místo dorazily jednotky ze Suchdola,Horomeřic. Požár se během krátké doby podařilo dostat pod kontrolu. Po téměř jedné hodině jednotky začaly konstrukci chaty rozebírat a kontrolovat skrytá ložiska zahoření. K zásahu byl použit jeden ,,C,, proud a jeden vysokotlak. Ve 23:00 se jednotky vrátily spět na své základny. Příčina požáru nebyla doposud zjištěna, jelikož chata nebyla užívána.


Info a foto: JSDH Roztoky u Prahy

-wap-
Sdílet