Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyprošťování řidiče felicie a litevského kamionu u Ostravy

Tři jednotky hasičů a dva vyprošťovací speciály musely zasahovat ve středu 16. 4. 2008 odpoledne na silnici u Velké Polomi (okres Ostrava), která je jedinou přímou spojnicí mezi Ostravou a Opavou.Stala se zde nehoda osobního automobilu Škoda Felicia a litevského kamionu Iveco, který jel prázdný.Aktua­lizováno 17:30

Hasiči museli vyprostit vážně zraněného řidiče felicie z auta a pak Iveco z příkopu.

Informaci o nehodě obdrželo Centrum tísňového volání Ostrava, kde sídlí mj. krajské operační středisko hasičů, ve středu deset minut po 13. hodině. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Zábřehu a Porubě a dobrovolní hasiči z Velké Polomi.

Za nimi byla postupně vyjely dva vyprošťovací speciály Mercedes Benz Bizon ze Zábřehu a Tatra 815 z Fifejd, ze Zábřehu ještě vyjel automobilový jeřáb AJ 28 na podvozku Tatra 815.

„Z felicie, která měla doslova utrženou přední část i s motorem, museli hasiči opatrně vyprostit zhruba 30–35letého vážně zraněného řidiče, který jel v autě sám. Do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě jej dopravil vrtulník Letecké záchranné služby“, sdělil našemu serveru tiskový mluvčí por. Mgr. Petr Kůdela

Litevský řidič kamionu vyvázl bez zranění, ale jeho kamion Iveco bez nákladu skončil v příkopu na boku. Hasiči jej s obtížemi vytahovali pomocí své techniky zpět na silnici a na kola. Kolem 16. hodiny tato činnost pokračovala. Hasiči také odstraňovali menší únik provozních kapalin.

Pokud se povede kamion vrátit na silnici, bude silnice uzavřena podle odhadu velitele zásahu zhruba do 17 hodin.

Aktualizováno 17:30 hod. – Hasiči již postavili kamion na silnici na kola, ještě jej odtáhnou na nejbližší odstavnou plochu a uklidí silnici. Odhad zprůjezdnění silnice: kolem 18:00 hodin.


Info: por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet