Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VII. ročník kolešovické soutěže v okrese Rakovník

Dne 12.dubna 2008 se konal již VII. ročník netradiční Kolešovické soutěže pro družstva okresu Rakovník, jde o soutěž v disciplínách, které simulují zásahovou činnost jednotek. Tato soutěž je již několik let vynikající přípravou pro nové členy pro SDH a JSDHO, tak i pro zdokonalení ostatních členů.

Hlavním organizátorem je již od počátku soutěže p. Jiří Čecrdle se svým SDH Kolešovice, který stále soutěž doplňuje o nové disciplíny a obnovuje často i zapomenutou nebo málo používanou činnost hasičů, dále se pravidelně soutěže účastní hlavní rozhodčí p. Miloslav Hegr SDH Lužná, který dohlíží na hladký průběh soutěže. Nemůžeme zapomenout ani na Obecní úřad Kolešovice, který umožňuje soutěž ve své katastru a podílí se i finančně na průběhu soutěže a zajištění cen pro vítěze a také zajišťuje zázemí pro soutěžící.

Soutěže se účastní družstva v počtu 1+5 pro přesun na jednotlivé disciplíny používají dopravní prostředek ve kterém si převáží všechno potřebné vybavení včetně požárního agregátu PS-12 a plní tyto disciplíny:štafeta 6×60 m, dálková doprava vody hadicemi (5B+5C),čerpání s ejektorem,doprava vody za pomocí džberů, štafeta s pěnotvornou proudnicí ( rozvinout x zbalit), likvidace požáru ( podzemní hydrant, nadzemní nástavec,1B,roz­dělovač, 2× 2C, 2 C proudnice + 3 hasiči zachraňují majetek vynášením s objektu do druhého objektu), nahoru dolu (2 díly nastavovacího žebříku složit družstvo vyleze do půdních objektů po té se přesune s nastavovacím žebříkem a druhým oknem opustí objekt), klasický požární útok,výstup do objektu za pomocí vysouvacího žebříku a opuštění objektu za pomocí hákového žebříku,závod požární všestrannosti – běh, hod granátem, poznávání grafických značek tech. postředků a signalizace povelů, práce na vodě s člunem, přelézání potoka po žebříkové lávce a dlouhý běh do cíle závodu. V cíly čekal na soutěžící tajný úkol a to pořadová příprava, jinak soutěž byla zpestřena ještě o jeden tajný úkol a to identifikace nebezpečné látky (UN kod, vyhledání v registru nebezpečných látek a vyjmenovaní vhodných opatření na místě ).

Celé soutěž proběhla hladce všechna družstva úkoly splnila a v pozdních hodinách proběhlo vyhodnocení soutěže.

1.místo SDH Nové Strašecí, 2.místo SDH Chráštany, 3.místo SDH Krakov, 4.místo SDH Lužná, 5.místo SDH Kolešovice, 6.místo SDH Lány, 7.místo SDH Lubná, 8.místo SDH Olešná, 9.místo SDH Přílepy, 10.místo SDH Křivoklát, 11.místo SDH Slabce.

Zbyněk Pochman
velitel JSDHO Lužná


-wej-
Sdílet