Pondělí 2. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ženu na Bruntálsku srazil automobil, po příjezdu záchranářů byla v bezvědomí a do nemocnice ji transportoval vrtulník

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí 15.12. společně s dobrovolnými hasiči z Krnova u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Před sedmnáctou hodinou byli operátoři ZZS informováni o střetu osobního automobilu se ženou na silnici nedaleko Krnova a vážném zranění.

Na místo nehody ihned vyjely dvě pozemní posádky záchranné služby ze stanoviště v Krnově. První záchranáři byli u postižené během čtyř minut od nahlášení.

Šedesátiletá pacientka byla v okamžiku příjezdu lékaře ZZS v bezvědomí a její dýchání selhávalo. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy a svědčilo pro vážné poranění mozku. Stav ženy byl život ohrožující, lékař musel zajistit její dýchací cesty a připojení k přístrojem řízené ventilaci.

Pacientka byla uložena do vakuové matrace a posádky zahájily nitrožilní podávání léků. Po přípravě k transportu si ji převzala posádka vrtulníku letecké záchranné služby, který byl rovněž povolán k zásahu. Žena byla leteckou cestou přepravena do ostravské Fakultní nemocnice a předána na tamním urgentním příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet