Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tunelová Tatra Terrno z papíru

V hasičských řadách je také mnoho modelářů, stavějících jak plastové, tak i papírové modely všeho možného, ale samozřejmě i požární techniky. Představujeme vám právě papírový model velmi zajímavé hasičské stříkačky, který je stejně jako mnoho dalších volně ke stažení na internetu.

Při svém brouzdání po netu jsem před časem narazil na zajímavý papírový model, představující tunelový zásahový automobil na podvozku Tatra Terrno, jenž vychází evidentně z koncepce vozidla Janus 4000 na upraveném podvozku MAN 19.414 s pohonem 4×4 od firmy Toni Maurer GmbH & Co. KG s požární nástavbou italské renomované značky BAI, o které byla naposledy zmínka v jednom z článků, představujících římské hasiče a jejich nové CASky na Mercedesech Actros.

Papírový model od LBS Systém 1:100 představuje de facto to samé jako je Janus 4000, ovšem na podvozku naší kopřivnické automobilky. Zásahový speciál s označením Tatra TERRNo 1 T 816 4×4 CAS 20 TUNEL ve skutečnosti samozřejmě neexistuje. Nevím, jak by to bylo možné či nemožné technicky řešit, ale špatné vozidlo by to jistě nebylo a své uplatnění by u nás jistě našlo, neb relativně dlouhých silničních tunelů je v ČR dost a stále přibývají.

Papírový model vozu Tatra TERRNo 1 T 816 4×4 CAS 20 tunel je volně ke stažení na stránkách LBS Minimodel, klikněte zde.



Info a foto: LBS Systém 1:100, Minibox.webz.cz

-wap-
Sdílet