Úterý 3. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístřešku v Horních Ředicích byl zřejmě založen úmyslně, na místo byl povolán i pes k vyhledávání hořlavých kapalin

V neděli 28. prosince v 13.17 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár v Horních Ředicích. Jednalo se o požár přístřešku v těsné blízkosti rodinného domu. Při příjezdu hasičů již byla propadlá střecha přístřešku, pod kterým bylo uskladněné dubové dřevo. Hasiči ihned nasadili potřebný počet proudů vody k likvidaci požáru.

Z přístřešku se hasičům podařilo včas vytáhnout osobní automobil i další zařízení. Požár byl lokalizován (čas, kdy ho dostali hasiči pod kontrolu) v 13.34 hodin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Holic a dále dobrovolní hasiči z Dašic, Horních Ředic a Ostřetína.

Požár byl zlikvidován v 14.20 hodin. K požáru byl povolán pes na vyhledávání hořlavých kapalin. Odebrány byly vzorky, které poputují do laboratoře na expertízu. Jednotky se na své základny vrátily v 17.10 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet