Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár obytného domu v Rudné

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, CAS16-Iveco, CAS32-T815 a VEA-Škoda Fabia a jednotka SDH města Rudná s technikou CAS K25-Liaz a CAS32-T148 zasahovaly ve spolupráci se ZZS a Policií ČR u požáru obytného domu v Rudné.

Při příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že v prvním nadzemním podlaží je požárem v plném rozsahu zasažena dílna a v okně bytové jednotky ve druhém nadzemním podlaží jsou žena a dítě, kterým požár odřízl únikovou cestu z objektu. Velitel zásahu rozhodl o nasazení 2 dílů nastavovacího žebříku k záchraně osob, vytvoření 1 útočného proudu C52 v dýchací technice do požárem zasažené dílny, vyslání 2 průzkumných skupin v dýchací technice k průzkumu s termovizní kamerou ve druhém nadzemním podlaží a nasazení přetlakového ventilátoru k zabránění průniku kouře z hořící dílny do schodišťového prostoru a k odvětrání zakouřených bytových jednotek.

Při požáru byly hasiči zachráněny dvě osoby (žena 64 let a chlapec 8 let) a evakuovaly se tři osoby (žena 37 let a chlapci 15 a 14 let). U jedné nezletilé osoby došlo při požáru ke zranění, dítě bylo s popáleninami II. stupně na pravé ruce ošetřeno přivolanou osádkou RLP z výjezdového stanoviště ÚSZS SČK z Rudné a transportováno k nemocničnímu ošetření na popáleninové centrum do vinohradské nemocnice v Praze.


mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař




-swo-
Sdílet