Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil skončil ve stromě

Na tísňovou linku 112 byla v sobotu 3. května 2008 v 15:51 hodin ohlášena dopravní nehoda v místní části Vystrkov obce Cetenov na Českodubsku. Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči z Českého Dubu. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu, naštěstí bez zranění

Od pátku 2. do neděle 4. května 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 22 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, bylo zraněno 6 osob.


požáry 7
pomoc při dopravních nehodách 8
technická a technologická pomoc 4
záchrana osob a zvířat 1
únik ropných produktů a nebezpečných látek 1
odstraňování následků živelních pohrom 0
ostatní zásahy – prověřovací a taktická cvičení aj. 0
planý poplach 1



Územní odbor Česká Lípa: 3 události


Územní odbor Jablonec nad Nisou: 2 události

Záchrana osoby z násypky

V sobotu 3. května 2008 v 19:11 hodin bylo na operační středisko hasičů nahlášeno, že v jablonecké Plynární ulici uvízla osoba ve staré násypce. Po příjezdu na místo profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou provedli vyproštění osoby za pomoci nastavovacích žebříků. Po té se hasiči vrátili na svou základnu.


Územní odbor Liberec: 10 událostí

Dopravní nehoda u větrných elektráren

Na žádost ZZS vyjeli v sobotu 3. května 2008 krátce před čtvrt na šest ráno profesionální hasiči HZS LK ze stanic Raspenava a Liberec a dobrovolní hasiči z Frýdlantu k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda do Albrechtic u Frýdlantu. Na místě se po čelním nárazu do stromu nacházely 2 lehce a 2 těžce zraněné osoby. Jednu osobu hasiči vyprostili za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali ji k ošetření ZZS. U vozidla provedli protipožární opatření. Následně se hasiči vrátili na své základny.

V Cetenově boural osobní automobil
. Hasiči provedli protipožární opatření a po příjezdu dopravní policie jí místo nehody předali.

Požár byl likvidován za pomoci výškové techniky
V sobotu 3. května 2008 v 17:37 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár objektu v Sokolské ulici v Liberci. Na místo vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z jednotek Liberec – Růžodol I a Liberec – Vratislavice n. N. celkem s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami, dvěma automobilovými plošinami a jedním automobilovým žebříkem. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o opuštěný objekt, ve kterém hoří již poněkolikáté. K likvidaci požáru byly nasazeny tři pozemní vodní proudy a jeden z automobilové plošiny.


Územní odbor Semily: 7 událostí

Dvě dopravní nehody na rychlostní komunikaci u Paceřic

V pátek 2. května 2008 v 18:37 hodin byla na operační středisko hasičů nahlášena dopravní nehoda na rychlostní komunikaci u Paceřic. Jednotka profesionálních hasičů HZS LK ze stanice Turnov po příjezdu na místo události průzkumem zjistila, že se motocyklista dostal při smyku na mokré silnici pod před ním jedoucí dodávku Mercedes. Motocyklista již byl vyproštěn z pod dodávky přítomnými osobami a byl v péči ZZS. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému úniku provozních náplní. Po odjezdu ZZS jednotka vyčkala na příjezd dopravní policie. Mezi tím vracející se další posádka ZZS ze směru od Liberce informovala hasiče o dopravní nehodě na nájezdu na rychlostní komunikaci ze Sychrova. Posádka rychlého zásahového automobilu se přemístila k další události. Tam bylo havarované vozidlo Škoda Octavia na kraji připojovacího pruhu, o které zavadil řidič projíždějící v rychlém pruhu. Ten ale pokračoval dále v jízdě. Asi 150m před tímto vozidlem havarovalo vozidlo Toyota Yaris, které sjelo z komunikace a skončilo v příkopě. Ze žádného z havarovaných vozidel neunikaly provozní náplně. Hasiči provedli protipožární opatření a po příjezdu dopravní policie na místo události se jednotka vrátila na základnu.


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje



-swo-
Sdílet