Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kampaň Bezpečné cestování v Libereckém kraji

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje ve spolupráci s Dopravním podnikem města Liberec a.s., oddělením krizového řízení Magistrátu města Liberec a Českými drahami a.s. zahájil v pondělí 5. května 2008 kampaň Bezpečné cestování.

Občané se budou po dobu šesti měsíců setkávat na reklamních plochách v autobusech a tramvajích v Liberci s plakátky, které sjednocuje žlutá barva, postava hasiče a číslo tísňové linky 112. Stejné plakáty se budou objevovat v prostorách větších železničních stanic a v infocentrech ČD našeho kraje, např. v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, aj.

V květnu se budou informace věnovat tomu, jak se zachovat při varovném signálu. Na červen jsou připraveny plakátky na téma jak se zachovat při požáru. Následovat budou informace například o evakuaci z ohrožených prostorů, evakuačním zavazadlu, aj.

Kampaň Bezpečné cestování probíhá v jednotlivých krajích České republiky a byla zahájena v únoru 2006 Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR. Jako první se samolepky a plakáty objevily v metru a v dalších prostředcích městské hromadné dopravy hlavního města Praha. Kampaň si klade za cíl jednoduchou, výstižnou a zároveň nenásilnou formou informovat občany cestující v prostředcích hromadné dopravy o tom, jak se připravit na mimořádnou událost a jak se během ní správně zachovat.

Číslo jednotné evropské linky tísňového volání 112 má sjednocující charakter kampaně a v současné době je rovnocenné národním číslům 150 – hasiči, 155 – zdravotnická záchranná služba a 158 – policie.

Další informace ke kampani Bezpečné cestování naleznete na zde.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-wap-
Sdílet