Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Slavnostní předání nové hasičárny v Dolních Měcholupech

Dne 5. května 2008 se zapíše do dějin dobrovolných hasičů v Praze Dolních Měcholupech velkým písmem. Místní m hasičům byla totiž předána zbrusu nová hasičská stanice. Všem se tak splnil dlouho očekávaný sen, na který se dlouho čekalo.

Slavnostního předání stavby se účastnil i radní pro bezpečnost p.Rudolf Blažek a radní Pavel Klega. Samozřejmě nechyběli ani zástupci MSH Praha HZS Praha a SDH okolních obcí.

Nová hasičská stanice je v Praze nejmodernější stanicí pro dobrovolné hasiče. Tvoří jí tři garážová stání a na ně navazující budova. Budova je situována tak, aby v případě potřeby bylo možné na ní nepřetržitě sloužit. Budova je patrová a rozdělena na dvě části. V dolní části se nachází sklad PHM, šatny, sušárna hadic, záložní zdroj, plynová kotelna dílna a příruční sklad.

V horní části budovy se nacházejí dvě ložnice, kancelář velitele, kuchyňka a nechybí samozřejmě i sociální zařízení. Z ochozu je pěkný pohled na sochu Svatého Floriána, kterou místním hasičům věnoval starosta MČ ing. Karel Hagel. Sochu slavnostně odhalil radní Blažek společně s radním Klegou.

Slovo závěrem: Jjednalo se pouze o předání stavby hasičům. Slavnostní otevření vybavené stanice proběhne první neděli v září, kdy by měla být zbrojnice plně vybavena a při dni otevřených dveří přestavena veřejnosti a samozřejmě i o této akci vás budeme informovat.


-swo-
Sdílet