Středa 4. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči byli v Bruntále povoláni do rodinného domu, ve kterém byl cítit silný zápach

Profesionální hasiči ze stanice Bruntál byli povoláni do rodinného domu na ulici Rýmařovskou v Bruntále. Na chodbě domu byl hlášen silný zápach.

Po příjezdu na místo události zjistili, že jeden obyvatel objektu si stěžuje na bolesti hlavy. Proto se ihned velitel zásahu rozhodl povolat záchrannou službu. Mezitím než záchranáři přijeli na místo události, evakuovali hasiči z posledního patra dvě osoby, z nichž jedna v průběhu evakuace upadala do bezvědomí.

Celkem z obytného domu hasiči evakuovali 6 osob, z nichž dvě potřebovaly akutní ošetření. Jedna ze zraněných osob musela být dokonce transportována leteckou záchrannou službou přímo do nemocnice v Ostravě. Hasiči také zachránili smečku štěňat.

Na základě měřicí techniky pro zjišťování koncentrace nebezpečných plynů hasiči zjistili, že ve většině prostor objektu se vyskytuje nebezpečně vysoká koncentrace jak oxidu siřičitého tak i oxidu uhelnatého. Příčinou otravy bylo pravděpodobně špatné spalování v kotli na tuhá paliva a špatný stav spalinové cesty. Kotel hasiči odstavili a prostory rodinného domu odvětrali. Při zásahu hasiči spolupracovali s Policií ČR a Městskou policií. Naštěstí pro obyvatele objektu byli hasiči přivoláni včas. Jejich rychlá a profesionální práce zabránila eventuálním ztrátám na životech obyvatel.

Zdroj: www.izs-br.cz
Sdílet