Středa 4. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Roubenku v Krouně na Hlinecku zničily plameny, o jednu osobu se musela postarat záchranná služba

V neděli 18. ledna v 2.45 hodin zasahovalo osm hasičských jednotek (profesionální z Hlinska a dále dobrovolné z Krouny, Hlinska, Blatna-Hlinska, Svratouchu, Otradova, Dědové a Skutče) u požáru roubenky v Krouně na Hlinecku. V chalupě o rozměrech přibližně 10 × 15 m byly dvě propan butanové lahve (10 kg a 2,5 kg).

Hasiči je ochlazovali a vynesli z objektu, aby nedošlo k explozi. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 3.41 hodin. Z roubenky hasiči vynesli také terárium s hadem a další cennosti. Na místo nechal velitel zásahu přivolat i zdravotnickou záchrannou službu, jedna osoba se pravděpodobně nadýchala jedovatých zplodin hoření.

Posádka záchranářů nakonec ošetřila dva obyvatele domu. Hasiči k likvidaci požáru nasadili potřebné proudy vody a vypnut byl samozřejmě i elektrický proud. Dostatek vody u zásahu si hasiči zajistili čerpáním z nedalekého hydrantu v Krouně. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru. Požár se podařilo zlikvidovat v 9.33 hodin. Plameny zničily nejen roubenku, ale částečně také zaparkovaný automobil u objektu.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,8 milionů korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 200 tisíc korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet